Galántai Viktória - Tedd meg a kutyádért

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Bemutatkozunk > Oktatók
Mióta az eszemet tudom, imádom a kutyákat. Megküzdve a szüleim „lakásba nem lehet kutyát tartani” elméletével több éves kitartó könyörgés után 12 évesen lett először saját kutyám. Ettől a pillanattól nem volt megállás, azóta is folyamatosan kutyázom. Mindig legalább 2-3 kutyával osztom meg az életem. Jelenleg aktívan nem sportolok egyikükkel sem, de korábban jártunk engedelmes és IPO kiképzésre Gréti kutyámmal, akivel az iskola bemutató és flyball csapatának tagjai voltunk évekig.
Természetesen, mint az állatbarát gyerekek nagy része, én is állatorvosnak készültem, de hamar rájöttem, hogy ezzel olyan dolgok is együtt járnak, amit nem szeretnék feltétlenül megtenni. Így erről lemondtam, más hivatás felé fordultam. Idegenforgalmat tanultam, emellett különböző sportokkal kezdtem foglalkozni. A másik nagy kedvenc, a lovaglás irányába indultam és a szakmámmal társítva a lovas turizmussal kezdtem ismerkedni. Ekkor végeztem egy lovas hostess, túravezető tanfolyamot. A lovas csoportokkal találkozva tovább kezdtem bővíteni az ismereteimet, így sportoktató képesítést szereztem rekreációs és szabadidő sportok terén. Itt rengeteg, a kutyákkal is hasznosítható ismeretet szereztem (többek között sportpedagógia, sportpszichológia, edzéselmélet, sportegészségügy).
Mindezek ellenére nem tudtam lemondani arról, hogy egyszer hivatásszerűen is kutyákkal tudjak foglalkozni.
2010-ben szinte véletlenül találkoztam a kutya-fizioterápiával és rögtön tudtam, hogy ezt kerestem. 2011 nyarán végeztem az első induló képzésen, kiváló eredménnyel.
Most már tudom ez az, amiben megtaláltam önmagamat. Azóta számtalan kutyus rehabilitációjában vettem részt és nagyon sokat tapasztaltam.
A képzésen ismerkedtem meg Petrával, akivel azóta igyekszünk nem csak a rehabilitációval, hanem a megelőzéssel is foglalkozni. Mindketten tudjuk, hogy sportkutyák (és általában minden sportoló) mennyire ki van téve a sportsérülések veszélyének. Ezt a veszélyt lehet csökkenteni a körültekintő és szakszerű bemelegítéssel. Már több mint egy éve együtt
igyekszünk ezt a tudást minél több sportkutyással megismertetni, ezzel segítve a sportkutyák minél hosszabb és egészségesebb sportkarrierjét.
Galántai Viktória
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz