Tassy Petra - Tedd meg a kutyádért

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Bemutatkozunk > Oktatók
Minden út ide vezetett.
 
Sok mindenbe belekóstoltam, ami a kutyákkal kapcsolatos. Kutyaiskolába jártam, minden tanfolyamot és szemináriumot elvégeztem, amit csak lehetett, kutyakiképzőként csoportokat oktattam, kutyaiskolát csináltam hobbi kutyásoknak, kutyás sportokat próbáltam ki, munkakutyák korai szocializációját végeztem, munkavonalú kutyákat vettem és képeztem. De éreztem, hogy ezek még nem azok, amikre igazán vágyom, csak a munkám (közgazdászként végeztem és dolgoztam) melletti hobbim volt ez a terület.
 
Egy saját lovasbaleset döbbentett rá a fizioterápia jelentőségére, majd a kutyám sérülése annak hiányára az országban. Amikor indult az első kutya- fizioterapeuta képzés Magyarországon, nem volt kérdés, hogy ezt nekem is el kell végeznem.
2011-ben a kiváló eredménnyel elvégzett tanfolyam és a folyamatosan növekvő és egyre szerteágazóbb esetek mind bizonyították számomra, hogy itt a helyem, ez a hivatásom. Ha a fiziós eset úgy hozza, az ujjaim külön életet is tudnak élni – örömmel tölt el a gondolat, hogy a 8 év zongorázás sem volt hiábavaló.
 
A munkám során nagyon sok sportkutyás gazdi keresett meg a pályán, vagy a hétköznapi élet során szerzett sérüléssel, ami rehabilitációt igényelt, sok időt kihagyva az aktív sportéletből és sok-sok kérdéssel, hogy visszatérhetnek-e ezek a kutyák az aktív sportolói életbe.
A gondolat, hogy a megelőzésre kellene nagyobb hangsúlyt fektetni, már a tanfolyam megkezdése előtt bennem volt, viszont most már lehetőség is volt mindezt megvalósítani.
 
Sok segítséget kaptam ehhez, és sikerült egy olyan tematikát kidolgoznunk, ami már 4 éve bizonyít. Enikővel és Vikivel azonos gondolkozásunk van, ami nagyban segíti a közös munkát és lassan 150 ember tanulta meg általunk, hogy szorosan hozzátartozik a sportolói léthez az, hogy tisztába legyenek a kutyájuk igényeivel a minél hosszabb ideig tartó aktív és eredményes sportéletben.
Tassy Petra
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz